Voden pohod po Trimčkovi planinski poti

Odpravite se na voden pohod po označeni planinski poti, ki iz Kočevja vodi na 4 razgledne vrhove nad Kočevjem in se zaključi v planinski postojanki Koči pri Jelenovem studencu. Pot je primerna tako za najmlajše pohodnike kot tudi starejše in bolj izkušene. Za družine z otroci bo posebno doživetje zbiranje žigov v dnevnik ob obisku vrhov.

Trajanje programa: 5-6 ur
Primerno za: ljubitelje narave, gozdov in pohodništva, avanturiste, družine z otroci, upokojence, manjše skupine, ljubitelje lepih razgledov (skupine do 7 oseb / vodnika)
Sezona: celo leto, z omejitvami v zimski sezoni
Težavnost: srednja (potrebne so izkušnje za gibanje po lahkih planinskih poteh in dovolj kondicije)

Opis paketa:

– povzpeli se boste na Livoldski vrh
– obiskali boste Fridrihštajn in si ogledali ostanke nekdanjega gradu
– pot boste nadaljevali na Požgani hrib in si ogledali kako si narava pogoreli prostor prisvaja nazaj
– odpravili se boste proti Mestnemu vrhu, kjer boste obiskali tudi Risovo pot
– sprehod boste zaključili pri planinski postojanki Koča pri Jelenovem studencu, kjer se boste lahko okrepčali

Potek programa:

Udeleženci programa se boste povzpeli na razgledni Livoldski vrh, ki nudil najlepši razgled na Kočevsko-Ribniško polje, Kočevski Rog in Malo Goro. Pot boste nadaljevali do Fridrihštajna, kjer boste obiskali razvaline nekdanjega gradu – ljubezenskega gnezda Veronike Deseniške in Friderika Celjskega. Tukaj boste lahko posedeli na Veronikinem in Friderikovem sedežu in v mislih podoživeli romantiko tistega časa.

Pot vas bo nato peljala na Požgani (pogoreli) hrib, kjer si boste lahko ogledali, kako si narava v požaru požgani prostor, postopoma prisvaja nazaj. Tukaj si boste lahko ogledali razgled na nekdanje zaprto področje z Gotenico in Kočevsko Reko, ter proti Borovški gori kjer leži pragozd Krokar.

Nadaljevali boste proti Mestnemu vrhu in se v enem delu pridružili Risovi poti. Na vrhu se boste lahko vpisali v knjigo obiskovalcev ter nadaljevali vse do kovinske razgledne ploščadi. Od tu boste lahko občudovali krasen pogled na mesto Kočevje, vaš pogled pa bo lahko zašel tudi proti SZ do Julijcev s Triglavom, Kamniško – Savinjskih Alp, Zasavskega hribovja, Kočevskega Roga, Gorjancev in naprej do Hrvaških hribov.

Pot boste lahko nadaljevali po Risovi poti, kjer boste lahko izvedeli vse o tej čudoviti skrivnostni živali. Od tam vas bo pot pripeljala do končne točke – planinske postojanke Koče pri Jelenovem studencu. Tu se boste lahko, po 4 do 5 urnem pohodu, okrepčali in morda tudi prespali ter naslednje dni nadaljevali z raziskovanjem okolice pogorja Stojne.

Na voljo so tri variante:

1. Kompleten paket, ki vključuje vodenje iz Kočevje na 4 vrhove ter obisk planinske Koče pri Jelenovem studencu, kjer sledi čas za okrepitev s toplim obrokom, spanje na skupnih ležiščih ter vodenje v dolino. Trajanje pohoda je približno 5 ur.
2. Skrajšan paket, kjer se gostje pripeljejo do parkirišča nad kočo in obiščejo vse 4 vrhove ter pohod zaključijo v koči, kjer se okrepčajo s toplim obrokom in se čez noč odpočijejo v koči
3. Mini paket, ki vključuje vodenje iz parkirišča nad kočo na vse štiri vrhove ter nazaj do koče, kjer jih čaka topel obrok.

Cena:

1. Kompletni paket: 50 EUR / osebo (vključuje vodenje iz Kočevja do vseh 4 vrhov, topel obrok, spanje v koči in vodenje nazaj v dolino)
2. Skrajšan paket: 40 EUR / osebo (vključuje vodenje iz parkirišča nad kočo do vseh 4 vrhov, topel obrok in spanje v koči)
3. Mini paket: 30 EUR / osebo (vključuje vodenje iz parkirišča nad kočo do vseh 4 vrhov in topel obrok)

Cena velja za skupine z vsaj 4 osebami in z največ 7 osebami. Za večje skupine mora biti prisotnih več oseb in se skladno s tem cena ustrezno korigira. Cena za tri udeležence je višja za 20 %, za dva pa 30 %.

Kontakt in rezervacije:

Planinsko društvo Kočevje
Maja Kovač, oskrbnica Koče pri Jelenovem studencu
T: +386 41 521 001
E: pdkocevje@pzs.si