Velika Kočevska planinska pot

Kočevska planinska pot povezuje znamenitosti jugozahodnega dela občine Kočevje, Kostela in Osilnice. Na severozahodu se navezuje na planinske poti občin Loški Potok in Ribnica. Povezuje pogorje Stojne, kolpski rob od Gorenje Žage do Osilnice, Borovško in Goteniško goro; na severozahodu se dotakne pogorja Velike gore. Dolžina Kočevske poti je okoli 120 km. Najnižja točka je Gorenja Žaga ob Kolpi z 208 m, najvišja je Goteniški Snežnik z 1289 m. Razdeljena je v Malo Kočevsko planinsko pot, ki poteka od Koče pri Jelenovem studencu do Kolpe pri Gorenji Žagi, po obronkih kolpskega kanjona do sedla Krempe in se preko Borovca in Kočevske Reke vrne do koče. Velika Kočevska planinska pot pa nadaljuje po obronkih Borovške in Goteniške gore na Goteniški Snežnik do Medvedjaka in Sušnega vrha, Grčaric, Jasnice in po vrhovih Stojne nazaj do koče.

Pot je označena s Knafelčevo markacijo (v obeh smereh), na vseh križiščih so smerne table. Na poti je 24 kontrolnih točk; vse so opremljene s skrinjicami z vpisnimi knjigami in žigi.

V PD Kočevje smo pripravili in izdali Dnevnik in karto Kočevske planinske poti. Oboje je možno kupiti v pisarni društva, v Koči pri Jelenovem studencu in na prodajnih mestih Zavoda Kočevsko. V ceno dnevnika je vključena tudi značka, ki jo pohodnik dobi za prehojeno pot.

Malo in Veliko Kočevsko pot je možno prehoditi v 5 – 6 dneh. Priporočljivo jo je delati v več krajših etapah in si spotoma ogledati še kakšno zanimivost v bližini poti.

Za podroben opis poti kliknite tukaj.

VARUH GORSKE NARAVE – SEMINARSKA NALOGA
Planinke in planinci lahko pomembno prispevamo k ohranitvi območij izjemnega pomena (na primeru PRAGOZDA KROKAR) (kliknite tukaj)

45:00 h (4 - 5 dni)

Trajanje

120.0 km

Dolžina poti

3150 m

Višinska razlika

Težka

Težavnost

©Planinsko društvo Kočevje - Vse pravice pridržane - All rights reserved