PLANINSKO DRUŠTVO KOČEVJE
organizira seniorski pohod od

SMRJENE (464 m) preko ŽELIMLJ (336 m) na KUREŠČEK (826 m) povratek na TURJAK (520 m)

KDAJ: v sredo, 19. aprila ob 8.15 uri
OD KOD: avtobusna postaja Kočevje
VRNITEV: z avtobusom v popoldanskih urah

POTREBNA OPREMA:
osebna oprema:
vremenskim razmeram primerna planinska oblačila
tehnična oprema:
čez gleženj segajoči planinski čevlji z narebrenim podplatom, pohodne palice, veljavna planinska izkaznica in osebni dokument, karta za prevoze
HRANA IN PIJAČA: med potjo iz nahrbtnika, v Gradu Turjak pa je krčma muzej
PREVOZ: javni avtobusni promet
ZAHTEVNOST POHODA: lahka označena pot, nekoliko kondicijsko zahtevna
POTEK POHODA: Do avtobusne postaje Smrjene bomo koristili javni avtobusni prevoz in sicer odhod avtobusa ob 8.15 minut. Od tu se bomo spustili po lepi gozdni poti v Želimlje. Pot nas bo mimo vasi vodila malo po asfaltu, malo po travniku in kaj kmalu bomo vstopili v travnato vzpetino proti Kureščku, ki pa je lepo speljana. Do vrha bomo celo pot prehodili v slabih 3 urah. Na vrhu se bomo ustavili pred Domom na Kureščku, ki se nahaja 10 višinskih metrov pod vrhom. Na samem Kureščku pa stoji romarska cerkev Sv. Marije, kraljice miru. Vrnili se bomo proti Turjaku, kjer imamo planiran voden ogled turjaškega gradu. Pot do njega je lepo speljana in traja slabe 3 ure. Vrnitev v Kočevje z avtobusom.
PRIJAVA: predhodne prijave pobiram do ponedeljka, 17. 04. na mobi 051 410 577 zaradi nabave kart za ogled gradu. Cena karte je 6.00 EUR, ter vodenje skupine 20 EUR. Pohod vodi Štefka Ule, pomočnik Vida Ofak.
Pohodniki bomo še vedno upoštevali priporočila NIJZ.

VABLJENI !