POHOD MLADIH PLANINCEV NA GRMADO (887m)

V soboto, 11. 3. 2023, se je 44 mladih planincev z Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Zbora odposlancev in Osnovne šole Ob Rinži odpravilo na pohod na Grmado. Iz Kočevja so se z avtobusom odpeljali ob 8.00.
Po kratki vožnji so prispeli v Podpeč, kjer so začeli svojo pohodno pot. Mimo cerkvice so se povzpeli do koče na Kamen vrhu. Tam so pomalicali, nato pa nadaljevali pot proti Grmadi. Po nekaj neuspelih poskusih so le našli pravo pot, ter po dobri uri hoje prispeli do koče na Grmadi. Tam so pojedli še preostanek hrane, ki se je še našel v nahrbtniku, napisali planinske dnevnike, se lovili in igrali pred kočo, nato pa se spustili v dolino. Da je pot hitreje minila, so jo popestrili z igrico »Kdo bo naredil največjo kepo!«.
Malo pred 16.00 so prispeli na železniško postajo v Ortneku in ob 16.07 je z malo zamude pripeljal vlak, ki je mlade pohodnike odpeljal proti domu. Prva skupina je izstopila v Stari Cerkvi, vsi ostali pa v Kočevju.
Ta sobotni pohod je bil prav zaradi kombinirane vožnje z avtobusom in vlakom nekaj posebnega. Zato se mladi planinci vedno znova vselimo novih in novih doživetij in že komaj čakamo na aprilski pohod.

Za Mladinski odsek PD Kočevje
Maša Blažič

Več fotografij v Galeriji mladinski odsek.