15. 12. 2021 – VESELI DECEMBER – OŠ OB RINŽI

POHOD MLADIH PLANINCEV OSNOVNE ŠOLE OB RINŽI KOČEVJE

V VESELEM DECEMBRU

Pa je končno prišel ta veseli december po planinsko, ki je vsako leto nekaj posebnega in čarobnega. V soboto, 15. decembra 2021, tokrat popoldan ob 15. uri, se je 33 mladih planincev (23 mlajših in 10 starejših) Osnovne šole ob Rinži zbralo na parkirišču v Podgorski ulici.

Na svoj zadnji pohod v tem koledarskem letu so se odpravili v toplih oblačilih, nekateri z božičkovimi kapami na glavi, veseli in radostni, kakor se spodobi za ta predpraznični čas.

Prijeten tempo in zasneženo-poledenela cesta sta v veseli družbi mladih pohodnikov še pripomogla k enemu uspešnemu vzponu po cesti do Štamflovega ovinka. Pri postanku nad kamnolom je bil razgled nad našim mestom Kočevje še jasen in dobro viden. A bolj ko je skupina planincev uživala v zasneženih obrokih levo in desno, in se počasi pomikala proti svojemu cilju, se je začelo temniti. Mladi pohodniki so komaj čakali, da so naglavne lučke in svetilke v sobotnem večeru pokazale svojo svetlost in čarobnost. Med hojo v dolino ni manjkalo vriska, smeha in veselega druženja mlajših in starejših planincev. Prav to pa je tisto najlepše in najdražje, kar preredko slišimo v zadnjem času številnih ukrepov in omejitev.

Ob povratku je bilo mesto Kočevje razsvetljeno s tisočimi lučkami različnih barv, ki so s svojo svetlobo odsevale daleč naokrog. Mladim pohodnikom je korak pospešil vonj po pici, ki jih je čakala v piceriji Briški. To pa je bila topla in slastna večerja. Za sladkorčke je poskrbel dobri mož Božiček, ki je pred vrati pustil sadne bombone.

Mladi planinci so ob vseh doživetjih izrazili veliko zadovoljstva in hvaležnosti in eden med njim je zapisal:

Ko smo prišli na zbirno mesto smo se planinci veselili pohoda in končno smo se povzpeli po hribu navzgor. Cesta je bila ledena, a smo šli vseeno vztrajno naprej. Hodili smo in hodili, vodila nas je učiteljica Branka, ki je imela božično kapo, učiteljica Melita pa je bila zadnja na koncu kolone. V mraku smo prižgali svetilke. Ko smo se vrnili nazaj do parkirišča, smo se odpravili v picerijo Briški, kjer so nas lepo postregli. Moram povedati, da smo bili zelo zadovoljni. Imeli smo manjšo težavo s pečjo, a se je vse kmalu uredilo.

Bilo je lepo in moram priznati, da brez učiteljice Branke in Melite nam ta pohod ni bi uspel. HVALA. (Domen Kovačič, 4. B)

Snežinke tiho prekrivajo sledi,

a čas naj ne zbriše dragocenih vezi,

ki stkali smo jih do soljudi.

Mladi planinci Vam v novem letu želimo odmeven korak, pogumne besede,

iskrivo življenje, polno toplih trenutkov,

prepleteno z vzorci zdravja, uspeha in zadovoljstva.

Za Mladinski odsek PD Kočevja

Melita Berlan