13. 11. 2021 – Pohod na Požgani hrib, OŠ Stara Cerkev

V soboto, 13. 11., smo se z učenci Osnovne šole Stara Cerkev odpravili na letošnji drugi pohod s planinskim krožkom. Pohoda se je udeležilo 27 učencev od 2. do 9. razreda. Tokrat smo ubrali pot porti Požganem hribu. Po poti nas je vodil gospod Tomaž, ki ima za seboj že kar nekaj prehojenih poti. Ob 9. zjutraj smo se zbrali na parkirišču v Podgorski ulici, nato pa se opravili po Grajski poti navzgor.

Ko smo bili tik pod gradom Fridrihštajn, smo zavili na pot proti Požganem hribu in kmalu smo prišli na vrh. Ko smo prišli, smo bili že vsi pošteno lačni, zato smo se posedli in pomalicali.

Ko smo pomalicali, smo si ogledali še razgled in ugotavljali, katere vasi ležijo pod nami ter kako se imenujejo sosednji hribi. Vsak pohodnik je dobil še zasluženo štampiljko v Dnevnik mladega planinca, nato pa smo se odpravili po poti navzdol.

Ker je bilo po tleh polno listja, smo morali hoditi previdno, a smo kljub temu kar nekajkrat pristali na tleh. Ob 14. smo prišli nazaj na parkirišče, kjer so nas že čakali starši. Utrujeni smo se poslovili in se odpravili domov, da si spočijemo utrujene noge in naberemo novih moči za naslednji pohod.

Še skupinska fotografija:

Za MOPD Kočevje, Maša Blažič