POHOD MLADIH PLANINCEV NA SLIVNICO (1114 m)

Začel se je zadnji mesec v tem nenavadnem šolskem letu in 5. junij, ko se je na lepo sončno soboto 12 mlajših in 10 starejših planincev, Osnovne šole Ob Rinži Kočevje, z vodnico Branko, Zinko in mentorico Melito zbralo na avtobusni postaji v Kočevju.
Polni novih pričakovanj smo se prešteli in se odpeljali na pot proti izhodišču. Vozili smo se kar nekaj časa, dokler nismo prispeli do Grahovega, kjer je bilo naše izhodišče pohoda. Še dobro, da smo večji del poti hodili po gozdu, kajti pot navzgor je bila kar strma. Hodili smo uro in pol, naši obrazi so bili kar rdeči in tudi kakšna kapljica je potekla z naših las. Imeli smo vmesne postanke, ko smo malo popili in počivali. Med potjo smo ob razlagi učiteljice Melite spoznavali zdravilne rastline, ki so rasle in cvetele ob poti. Nekaj pa nas je pomagalo pri nabiranju brinovih vršičkov. Naslednje zanimivo počivališče je bila klop, v kateri bil izrezljan srček. Tam smo se seveda slikali in se okrepčali. Po strmini smo kmalu prispeli do prenovljene koče na Slivnici. Pojedli smo sendviče in se pogovarjali. Nekateri so si kupili tudi palačinke, ki so bile tako velike, da so segale kar čez krožnik. Skozi daljnogled je naš pogled segel na Cerkniško polje s Cerkniškim jezerom in s svojimi značilnostmi.
Napočil je čas za odhod. Vsi polni energije smo se po drugi poti veselo odpravili v dolino proti Cerknici, kjer nas je na parkirišču pred trgovino Hofer že čakal avtobus. Nekateri so zavili še v trgovino po sladoled.
To je bil naš zadnji pohod v tem šolskem letu. Žal jih ni bilo toliko kot v minulih letih, zato si še toliko bolj želimo, da se septembra srečamo še z drugimi mladimi planinci kočevskih osnovnih šol in skupaj doživljamo lepote naših hribov

Za Mladinski odsek PD Kočevje
mentorica Melita Berlan in Lara Mihelič 5. A

Več fotografij v Galerija mladinski odsek.