POHOD MLADIH PLANINCEV NA MIRNO GORO (1047 m)

Končno smo dočakali, pa je le prišla sobota, 15. 5. 2021, ko smo se pod mentorstvom učiteljic Melite in Branke z avtobusom odpravili na planinski pohod. Bilo je kar 27 planincev (20 mlajših in 7 starejših planincev), a žal, zaradi vseh epidemioloških ukrepov, le iz OŠ Ob Rinži Kočevje. Odpeljali smo se do Planine pod Mirno goro. Z avtobusne postaje Kočevje smo na pot krenili ob osmi uri.
Vrvež v avtobusu je naznanil, da smo vsi skupaj komaj čakali, kdaj se bomo lahko spet podali na kakšno planinsko pot. Vsi tisti, ki imamo radi planine, in druženje v naravi, smo bili pripravljeni. Ko smo prišli do izhodišča, smo se po naravoslovni učni poti povzpeli do najvišjega vrha Bele krajine – na Mirno goro (1047m). Tam smo imeli postanek, se okrepčali in se nekateri celo posladkali s slastnimi palačinkami. Brez izpolnjevanja dnevnikov in spominskega fotografiranja pa planinski pohod ni popoln.
Z razgledne točke, s preurejenega cerkvenega stolpa smo lahko opazovali Belo krajino, Kočevski Rog, videli smo tudi del Gorjancev s Trdinovim vrhom. Bili smo v neposredni bližini smučišča Gače, kjer smo nekateri v preteklih zimah tudi že smučali.
Dobro označena gozdna pot, s številnimi učnimi tablami je bila za nekatere planince po dolgem premoru kar naporna. A se je izplačalo, saj smo se imeli lepo. Kljub omejitvam, ki jih prinašajo epidemiološke razmere upamo, da v tem šolskem letu ponovimo še kakšen izlet, kjer se nam pridružijo še ostali planinci naše in ostalih kočevskih šol.

Za Mladinski odsek PD Kočevje
Eva Robida, 5. C

UTRINKI Z GOZDNE UČNE POTI

Več fotografij v Galerija mladinski odsek.