DAN ZEMLJE, 22. april 2021

Vodilna tema letošnjega Dneva Zemlje bo »Obnovimo (našo) Zemljo« Restore Our Earth: https://www.earthday.org/earth-day-2021/

Na pobudo Komisije za varstvo gorske narave na Planinski zvezi Slovenije bomo letos Dan zemlje obeležili s prikazom fotografij huliganstva in vandalizma nad naravo in zlasti naravnimi vrednotami s poudarkom na gorskem svetu.

Vabljeni vsi, planinke, planinci, ljubitelji narave, da evidentirate (opišete, zberete podatke) in fotografirate tovrstne dogodke.
Slike s kratkim opisom (lokacija, opis problematike, predlog rešitve) prosim pošljite meni. Jaz bom zadeve zbrala, oblikovala in “paket” oddala tako na MDO kot  Komisiji za varstvo gorske narave na PZS, ki bo problematiko predstavila v okviru PZS.
Prav tako predlagam, da na osnovi zbranih dogodkov na območju Kočevske, v okviru Odseka za varstvo gorske narave našega planinskega društva, pripravimo prispevek za lokalni časopis.

Podatke in fotografije je potrebno zbrati vsaj nekaj dni pred 22. aprilom; na ravni PD Kočevje do 10.aprila.

Poudarek naj bo predvsem na naravnih vrednotah in gorskem svetu, ni pa to pogoj; v naravi  se dogaja marsikaj neprimernega.
Naj bo to eden od malih prispevkov za prijaznejši jutri.

Zelen pozdrav!

Lp, Tina