20. 9. 2020 – Svete Višarje 1.766 m (Monte Santo di Lussari) in Kamniti lovec 2.071 m (Cima del Cacciatore)

v nedeljo, 20. septembra 2020 ob 6.00 uri
z avtobusne postaje v Kočevju, vrnemo se v večernih urah

potrebna oprema
osebna oprema: vremenskim razmeram primerna planinska oblačila, zaščita pred soncem, zaščitna maska

tehnična oprema: čez gleženj segajoči planinski čevlji z narebrenim podplatom, čelada in pohodne palice, veljavna planinska izkaznica in osebni dokument

hrana in pijača: Lahko iz nahrbtnika. Na Sv. Višarje pa je možnost nakupa malice ali kosil v gostilnah oz. pri zasebnih ponudnikih.

prevoz: avtobusni prevoz

zahtevnost ture: Na Sv. Višarje lahka pot. Na Kamniti lovec zahtevna pot, pod vrhom nekoliko jeklenic in nevarnost proženja kamna.

potek ture: Na Svete Višarje se bomo podali z gondolo, ki vozi približno 15 minut in v romarskem središču imeli nekoliko časa za ogled te prijetne vasice. Nato pa bomo pot nadaljevali proti Kamnitemu lovcu, najprej po makadamski cesti do kapelice, nato po pešpoti, ki je v začetku nekoliko položna, potem pa preko melišča na strm vzpon z jeklenicami po grapah navzgor. Nekje si bomo morali pomagati tudi z rokami. Ker pa je velika nevarnost proženja kamenja, se bomo zavarovali s čelado. Spust bomo naredili po poti vzpona. Višinska razlika je nekje 450 m.
V dolino se bomo vrnili z gondolo, lahko pa tudi peš v vas Žabnice, lahka pot, ki se vije navzdol po makadamski cesti ter kolovozni poti. Višinska razlika po poti 947 m in dodatni 2 uri hoda.

časovnica: Svete Višarje 1766 m – Kamniti lovec 2071 m 1,5 – 2 uri; Kamniti lovec – Svete Višarje 1,5 ure; Skupaj 3,5 ure.

prijave: Sprejema Štefka, v petek, 11. septembra na mobi 051 410 577 do zapolnitve mest.

stroški ture: Stroški pohoda znašajo 15 EUR. Vključujejo stroške organizacije pohoda, stroške prevoza in stroške vodenja. Potrebno pa bo kupiti karte za gondolo na blagajni žičnice, cena seniorske karte je 10 EUR (seniorji letnik 1955 in starejši), cena individualne karte pa znaša 14 EUR.

Med prevozom do izhodišča in na pohodu se bomo ravnali po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vljudno vabljeni!