22. – 23. 8. 2020, tura na Triglav (2.864 m), čez Triglavsko škrbino

V soboto, 22. avgusta 2020, se nas je skupina 12 članov PD Kočevje zbrala v Krmi, od koder smo se povzpeli na naš najvišji vrh, Triglav. Pot nas je vodila mimo pastirskega stana Prgarca, skozi Konjsko sedlo do Doma Planika. Tu smo imeli daljši postanek in opazovali veliko množico planincev, ki so tega dne obiskali Triglav in okoliške vrhove. Od Doma Planika smo se povzpeli po zelo zahtevni zavarovani poti skozi Triglavsko škrbino na vrh. Na vrhu smo imeli obvezen krst treh »novopečenih pravih Slovencev«. Imeli smo veliko srečo z vremenom, ki nam je omogočal lep razgled na vse strani. Dan smo zaključili na Kredarici, kjer smo tudi prespali. Naslednje jutro smo se zgodaj odpravili čez Rž do Doma Valentina Staniča, kjer nam je prijazen oskrbnik postregel z zajtrkom. Po zajtrku smo se z veliko dobre volje in nasmejanih obrazov vrnili na izhodiščno točko v dolino Krma. Vsem udeležencem, vključno s štirimi novimi člani društva, se zahvaljujemo za izredno prijetno družbo in prispevek k lepo preživetemu vikendu.

Peter